Doffe huid laten stralen? 5 tips op een rij

We willen allemaal een stralende en vooral een gezonde huid. Ziet je huid er wat minder glowy uit dan normaal? Geen zorgen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. In dit blogbericht geven we je 5 tips om je doffe huid weer te laten stralen. Lees je mee?

Hoe ziet een doffe huid eruit?

Veel mensen hebben er last van: een doffe huid. Met name in het najaar. Een doffe huid straalt niet meer, heeft een vermoeide uitstraling en is niet egaal. Vaak zijn er verkleuringen, roodheden en vlekjes te zien en oogt de huid grauw. In sommige gevallen is deze ook ruw en droog qua textuur.

 

De oorzaak van een doffe huid

De oorzaken van een doffe huid zijn uiteenlopend.

  • Vervuiling van de huid
  • Aging
  • Stress of vermoeidheid
  • Hormonale veranderingen
  • Ongezonde levensstijl
  • Blootstelling aan de zon

 

5 tips om je doffe huid te laten stralen

Heb je last van een doffe huid? Wij begrijpen dat je daar graag vanaf wilt. Deze tips helpen je om je huid weer te laten stralen.

 

1. Eet gezond en slaap voldoende

Een uitgebalanceerd dieet met veel groenten, fruit en voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten helpen je huid gezond te houden. Misschien zijn er wel bepaalde voedingsmiddelen waarvoor je overgevoelig bent. In dat geval is het nuttig om een voedselintolerantietest af te nemen. Hierbij testen we verschillende voedingsstoffen én adviseren je over een passend behandelplan.

Is jouw huid dof, grauw en heb je donkere kringen onder je ogen? Dan weet je natuurlijk al hoe laat het is. Bedtijd. Om je grauwe, doffe huid om te toveren tot een stralende huid, is het belangrijk om wat extra uurtjes slaap te pakken. Niet te verwarren met extra koppen koffie! Probeer elke nacht 7-9 uur slaap te krijgen.

2. Bescherm je huid tegen de zon

Dé heilige skincare regel: gebruik altijd SPF. Elke dag SPF smeren is één van de beste manieren om een doffe huid te laten stralen. Zonbescherming voorkomt pigmentvlekjes en schade aan je huid door UV-stralen. Het is een onmisbare stap in je huidverzorging. Wij adviseren hierbij een lichte crème met een SPF van 30 of hoger.

 

3. Doffe huid laten stralen? Hydrateer!

Een plens water in je gezicht zorgt dat je de dag fris begint. Ook is voldoende water drinken essentieel om je huid er weer levendig uit te laten zien. Zo spoel je afvalstoffen weg en zorg je dat je huid gehydrateerd blijft. Ook helpt water drinken bij het behouden van de elasticiteit van je huid. Zo verminder je tekenen van huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpels. Extra tip: verwen je huid op zijn tijd met een hydraterend masker!

 

4. Zorg voor een goede huidverzorgingsroutine

Om je doffe huid te laten stralen, is het belangrijk dat je je huid goed behandelt. Zorg daarom dat je je gezicht ’s ochtends en ‘s avonds reinigt en verzorgt. Dit doe je met een goede huidverzorgingsroutine. Onthoud hierbij dat elke huid en dus elke skincare routine anders is. Over het algemeen omvat een routine de volgende vier stappen: reinigen, corrigeren, hydrateren en beschermen.

5. Laat je huid professioneel behandelen

Gaat je doffe huid gepaard met huidproblemen zoals acne? Laat je huid dan professioneel behandelen. Wij helpen je graag. Onze specialisten weten precies wat jouw huid nodig heeft om weer te gaan stralen. Neem eens een kijkje bij onze behandelingen of neem direct contact met ons op. We verwelkomen je graag voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Download gratis 10 tips tegen acne
Tips tegen acne | Vital Acne Instituut